De allerlaatste Caracara ter wereld (Dutch Edition) by Peter Verhelst

By Peter Verhelst

In De allerlaatste caracara ter wereld is Victor Duval, arts, jaren geleden aangekomen op een klein tropisch eiland, waar hij bevriend is geraakt met Patrix Coriolan, priester, en met Madame, uitbaatster van een koffiehuis. Op een dag gaat Cassandra important, een inheemse vrouw die haar geliefde aan de zee heeft verloren, op het strand met haar rug naar het eiland staan. Wanneer er dan plotseling vrouwen beginnen aan te spoelen `zoals de vissen en de dingen na een hurricane, is het uit met de rust en blijkt dat het verleden van Duval en de geschiedenis van het eiland onherroepelijk met elkaar verbonden zijn.
Peter Verhelst is onmiskenbaar een van de belangrijkste auteurs in de hedendaagse Nederlandse literatuur. De allerlaatste caracara ter wereld is even aanstekelijk als het veelbekroonde Het geheim van de keel van de nachtegaal en even betoverend als Tongkat.

Peter Verhelst (1962) is een Vlaams dichter, romancier en theatermaker. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prestigieuze prijzen, waaronder De Gouden Uil en de F. Bordewijkprijs voor zijn roman Tongkat (1999).

`De allerlaatste caracara ter wereld is magie: een dwingend verhaal, verteld met de subtiliteit van een jonge dichter. () Meer dan ooit is Verhelst een schilder _ in het bijzonder van vermiljoenen vrouwenportretten. Ken ik eigenlijk nog wel een schrijver die zich zo de moeite getroost om een vrouwenlichaam in taal te vangen _ om met een ragfijn penseel jukbeenderen, borsten en handen te verven? Is er daarbuiten nog iemand die zich aan een bewonderende ode aan de liefde waagt? humo

`Verhelst bedrijft visueel proza en hij zal op dat vlak niet snel overtroffen worden. de standaard

`De allerlaatste caracara ter wereld is () een Verhelst grand cru. Zijn woorden strelen de geest, zijn poëzie betovert als vanouds, de plot is erudiet en mysterieus en levert een clever commentaar op de hedendaagse mens. de morgen

Over Huis van de Aanrakingen:

`Een bloedmooi boek. de standaard

`Juist doordat Verhelst geen pasklare antwoorden geeft, observe je aan het denken gezet. Verhelst schrijft goede, rake zinnen. vrij nederland

Over Memoires van een luipaard:

`De taal van Verhelst is lichamelijk, tegendraads, erotisch. Vol illusies en vertedering. Even bruut als teder. Maar vooral: volstrekt origineel. de standaard

Show description

Read Online or Download De allerlaatste Caracara ter wereld (Dutch Edition) PDF

Similar dutch ebooks books

Onderhandelen met jezelf (Dutch Edition)

Het leven is een aaneenschakeling van onderhandelingen. Van kleine dagelijkse beslissingen tot de grote momenten in je leven: je onderhandeltelke keer als je iemand probeert te overtuigen, als je een besluit neemt of een clash probeert op te lossen. Erica Ariel Fox is expert op hetgebied van onderhandelen en leiderschap en betoogt in dit boek dat de belangrijkste onderhandelingen in het leven de onderhandelingen zijn dieje met jezelf voert.

Franse werkwoorden voor Dummies, pocketeditie (Dutch Edition)

Op een gemakkelijke manier de Franse werkwoordstijden onder de knie krijgenDe complexe werkwoordsvormen maken het Frans een lastige taal; veel mensen ervaren juist in dit onderdeel problemen. Met de pocketeditie van Franse werkwoorden voor Dummies be aware je wegwijs uit de verwarrende regels, ingewikkelde voorschriften en de meest voorkomende uitzonderingen.

Alles wat solide was (Dutch Edition)

In dit gepassioneerde essay doet Molina concrete voorstellen om uit de huidige economische predicament te komen, waardoor je direct je handen uit de mouwen zou willen steken. Deze vertelling in de loepzuivere stijl van George Orwell en Virginia Wolf is een lucide examine en een hot pleidooi voor kennis, de enige weg die naar ware verandering kan leiden.

Kip (Op het menu) (Dutch Edition)

? Kip is wereldwijd een van de populairste ingrediënten in de keuken: je vindt het in alle culturen, het is enorm veelzijdig en toch betaalbaar. Luc Hoornaert en Kris Vlegels nemen je mee op een reis rond de wereld in 60 kipgerechten: hoe maken topchefs kip klaar, wat zijn de klassieke kipgerechten en welke bereidingen vormen de vaste waarden in de wereldkeuken?

Extra resources for De allerlaatste Caracara ter wereld (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Rated 4.35 of 5 – based on 36 votes