Brief aan een nooit geboren kind (Dutch Edition) by Oriana Fallaci,Henny Rip

By Oriana Fallaci,Henny Rip

Oriana Fallaci (1929-2006) used to be een van de meest gelezen Italiaanse auteurs. Ze schreef meer dan 15 boeken, die in 21 landen werden vertaald. Ze wordt vooral geroemd om haar indrukwekkende roman Een guy en de herontdekte klassieker short aan een nooit geboren kind.

Brief aan een nooit geboren type is de monoloog van een jonge vrouw, alleenstaand en onafhankelijk, die onverwacht zwanger raakt. Ze ziet het moederschap niet als een natuurlijke plicht, maar als een persoonlijke keuze en vraagt zich dus af: wil ik dit style wel? Wat zet je als vrouw allemaal op het spel als je een type ter wereld laat komen? Geef je je carrière op? Blijven vriendschappen bestaan? En wat te doen met die goedbedoelde adviezen van de vader van het variety, de feministische vriendin, de conservatieve huisarts en de bejaarde ouders? In deze korte roman stelt Oriana Fallaci het universele vraagstuk van het moederschap aan de orde.

Brief aan een nooit geboren style werd voor het eerst gepubliceerd in 1975, maar is nog altijd actueel. Het stelt fundamentele vragen over de legitimiteit en acceptatie van een geboorte in een oneerlijke en ongelijke wereld. Dit boek is een prachtig, ingetogen relaas over levenskeuzes, liefde en moederschap.

`Fallacis krachtige moed en de wil geen blad voor de mond te nemen zijn het soort deugden die het helderst stralen in sombere omstandigheden.
The New Yorker

`Fallaci slaagt erin de werkelijkheid in haar verbeelding een plaats te geven, zonder dat daarmee de historische actualiteit verdwijnt.
de Volkskrant

`Niemand kan dit ongeroerd lezen.
Cosmopolitan

`Fallaci ontrafelt eerlijkheid tot op het bot.
The manhattan Times

`Met haar gebruikelijke elegantie is Fallaci doorgedrongen tot de psyche, het geweten en het hart van vrouwen om daar de kwellende twijfels over, problemen met en hoop op moederschap te onthullen. Dit sleept de lezer op magische wijze mee.
The New Yorker

`De gestelde vragen zitten werkelijk in ieder van ons _ mannen evengoed als vrouwen.
Los Angeles Times

Show description

Read or Download Brief aan een nooit geboren kind (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Onderhandelen met jezelf (Dutch Edition)

Het leven is een aaneenschakeling van onderhandelingen. Van kleine dagelijkse beslissingen tot de grote momenten in je leven: je onderhandeltelke keer als je iemand probeert te overtuigen, als je een besluit neemt of een clash probeert op te lossen. Erica Ariel Fox is professional op hetgebied van onderhandelen en leiderschap en betoogt in dit boek dat de belangrijkste onderhandelingen in het leven de onderhandelingen zijn dieje met jezelf voert.

Franse werkwoorden voor Dummies, pocketeditie (Dutch Edition)

Op een gemakkelijke manier de Franse werkwoordstijden onder de knie krijgenDe complexe werkwoordsvormen maken het Frans een lastige taal; veel mensen ervaren juist in dit onderdeel problemen. Met de pocketeditie van Franse werkwoorden voor Dummies note je wegwijs uit de verwarrende regels, ingewikkelde voorschriften en de meest voorkomende uitzonderingen.

Alles wat solide was (Dutch Edition)

In dit gepassioneerde essay doet Molina concrete voorstellen om uit de huidige economische trouble te komen, waardoor je direct je handen uit de mouwen zou willen steken. Deze vertelling in de loepzuivere stijl van George Orwell en Virginia Wolf is een lucide examine en een hot pleidooi voor kennis, de enige weg die naar ware verandering kan leiden.

Kip (Op het menu) (Dutch Edition)

? Kip is wereldwijd een van de populairste ingrediënten in de keuken: je vindt het in alle culturen, het is enorm veelzijdig en toch betaalbaar. Luc Hoornaert en Kris Vlegels nemen je mee op een reis rond de wereld in 60 kipgerechten: hoe maken topchefs kip klaar, wat zijn de klassieke kipgerechten en welke bereidingen vormen de vaste waarden in de wereldkeuken?

Additional resources for Brief aan een nooit geboren kind (Dutch Edition)

Sample text

Download PDF sample

Rated 4.28 of 5 – based on 10 votes